Amazon Quiz Answers Today

Amazon Quiz Answers Today (18th Sept.) Win Kookaburra Cricket Bat

Amazon Quiz Answers Today एक अमेज़न द्वारा रोजाना अपने यूजर के लिए कराई जाने वाली एक क्विज खेल है। जिसे उसके यूजर AmazonMobile App से खेल कर रोजाना बहुत सारे इनाम जीत सकते है। यह क्विज रोजाना सुबह 8:00 बजे से शुरू होता है। और इसका Answer आप रात 12 बजे तक दे सकते है।


इस आर्टिकल में, हम उन क्विज के Answer रोजाना सुबह 8:02-8:10 के बीच में अपलोड करते है। आप इन क्विज के आंसर हमारे ब्लॉग पर आकर चेक करते सकते है। और उनका सही जबाब देकर लकी ड्रा में शामिल होकर अच्छे अच्छे Prize जीत सकते है।

Amazon Quiz Answers Today ( 18th September ) Win Kookaburra Cricket Bat

Ques1 – Name India’s longest serving warship, decommissioned three years back, which will soon be dismantled in Gujarat.

Answer – INS Viraat

Ques2 – According to Forbes, who recently became the first person ever to be worth $200 billion’

Answer – Jeff Bezos

Ques3 – By beating Bradley Kahn in the US Open first round, who became the first Indian male to win a Grand Slam singles match in 7 years’

Answer – Sumit Nagal

Ques4 – Blackout, the British motorcycle manufacturer CCM’s new edition of Spitfire bikes, pays tribute to which upcoming Marvel film’

Answer – Black Widow

Ques5 –  Robert Finster plays the title role in a 2020 Austrian-German crime television series, re-imagining whose life’

Answer – Sigmund Freud

Amazon Quiz Today Answer Hindi Me ( 18 September )

प्रश्न 1 – भारत के सबसे लंबे सेवारत युद्धपोत का नाम बताएं, जो तीन साल पहले विघटित हो गया था, जिसे जल्द ही गुजरात में समाप्त कर दिया जाएगा।

उत्तर – आईएनएस विराट

प्रश्न 2 – फोर्ब्स के अनुसार, कौन हाल ही में $ 200 बिलियन का पहला व्यक्ति बन गया है?

उत्तर – जेफ बेजोस

प्रश्न 3 – यूएस ओपन के पहले राउंड में ब्रैडली कान को हराकर, 7 साल में ग्रैंड स्लैम एकल मैच जीतने वाले पहले भारतीय पुरुष कौन बने?

उत्तर – सुमित नागल

प्रश्न 4 – ब्रिटिश मोटरसाइकिल निर्माता CCM की स्पिटफायर बाइक का नया संस्करण ब्लैकआउट, किस आगामी मार्वल फिल्म को श्रद्धांजलि देता है?

उत्तर – ब्लैक विडो

प्रश्न 5 – रॉबर्ट फिनस्टर ने 2020 की ऑस्ट्रियाई-जर्मन अपराध टेलीविजन श्रृंखला में शीर्षक भूमिका निभाई, फिर से कल्पना की कि किसका जीवन है?

उत्तर – सिगमंड फ्रायड

Past Quiz Answers ( 17th September ) Win Amazing Prize

Amazon Do not Provide Daily Quiz


Past Quiz Answers ( 16th September ) Win Redmi Note 9 Pro

Ques1 – India and which other country were declared joint gold medal winners of the Online Chess Olympiad of 2020?

Answer – Russia

Ques2 – Which automobile manufacturer has launched a Virtual Racing Championship called ‘Polo Championship’ in India?

Answer – Volkswagen Motorsport India

Ques3 – Ashwani Bhatia has been appointed by the Government of India as the managing director (MD) of which bank?

Answer – State Bank of India

Ques4 – India’s longest river ropeway project connecting the northern and southern banks of the Brahmaputra river was inaugurated in which state?

Answer – Assam

Ques5 – Hosted and organized by the Stockholm International Water Institute, what week was celebrated globally during 25-30 August?

Answer – World Water Week

Past Quiz Answers ( 15th September ) Win MI Laptop


Ques1 – Which company has launched the initiative, ‘The Anywhere School’ in more than 250 countries around the world?

Answer – Google

Ques2 – The winner of the “World’s Fastest Human Calculator” title in 2020, Neelakanta Bhanu Prakash, hails from which Indian state?

Answer – Telangana

Ques3 – The IIT Alumni Council has signed an agreement with Russian universities to build the world’s largest and fastest what in India?

Answer – Hybrid quantum computer

Ques4 – Former Paris-Saint Germain Captain, Thiago Silva was recently signed by which Premier League Club?

Answer – Chelsea

Ques5 – The World Health Organisation in August 2020 declared which continent to be free of wild poliovirus?

Answer – Africa

Past Quiz Answers ( 14th September ) Win 50,000

Ques1 – Which of these food items help in boosting immunity?

Answer – All of these

Ques2 – For which of these exercises, can stairs be used very efficiently?

Answer – Split squats

Ques3 – Who are the primary music composers behind the Amazon Prime series Bandish Bandits?

Answer – Shankar Ehsaan Loy

Ques4 – Which state passed a resolution to include itself in the Sixth Schedule of the constitution that protects the rights of tribal folk?

Answer – Arunachal Pradesh

Ques5 – Recently, the President of UAE formally ended a law that distinctly boycotted trade and financial agreements with which country?

Answer – Israel

Amazon Quiz Answer Winer

Uma K – 16th September Winner ( Redmi Note 9 Pro )

Ananya Mondal – 15th September Winner ( MI Laptop )

Shabarinath – 14th September Winner ( 50,000 )

Sharmistha Sarkar – 13th September Winner ( Samsung Galaxy S20+ )

इसे भी खेले – Flipkart Quiz Daily Trivia Answer ( 15th September )

About This Quiz


Amazon Quiz Answers Today एक अमेज़न के द्वारा रोजाना करायी जाने वाली एक क्विज है
जिसमे अगर आप अमेज़न के यूजर है। तो आप जुस्मे participate करके उन क्विज के सही उत्तर देकर रोजाना अलग अलग इनाम जीत सकते है। आपको बता दे जब आप क्विज में भाग लेते है। तब आपको सभी सवालों का सही जबाब देना होता है। सही जबाब देने के बाद आप लकी ड्रा में शामिल होते है। अगर लकी ड्रा में आपको नामित किया गया। तो आप उस क्विज के लिए जो prize रखा गया है। वो जीत जायेंगे। आपको बता दे आप यह क्विज केवल Amazon Mobile App पर ही खेल सकते है। इसके वेेेबसाइट http://Amazon.in पर यह व्यवस्था नही है।

Quiz Kaise Khele


Amazon Today Quiz खेलने के लिए आपको सबसे पहले अमेज़न एप्लीकेशन को ओपन करना होगा। उसके बाद आपको ऊपर दिए गए 3 डॉट पर क्लिक करके Menu में जाना होगा। वहाँ आपको एक Funzone ऑप्शन दिखेगा। उसपे क्लिक करे
उसके बाद आपको Amazon Quiz Answers Today का बैनर मिल जायेगा। उसपर क्लिक करके आप क्विज खेल सकते है।


अगर अभी भी आपको समझ में नही आया की कैसे क्या करना है। तो नीचे के स्टेप को फॉलो करें

  • सबसे पहले Amazon App अपने फ़ोन में डाउनलोड करे। और अपना एक Amazon Account बनाये। अगर आप App डाउनलोड और अकाउंट पहले से बनाये है। तो अमेज़न एप्प को ओपन करिये।
  • अब आपको सर्च बॉक्स में funzone टाइप करने है। वहाँ पर आपको funzone का बैनर मिलेगा। उसे ओपन करिये और Amazon Today Quiz वाले बैनर पर क्लिक करिये।
  • अब क्विज आपके सामने ओपन हो जायेगा। आप उन क्विज के सही जबाब देकर लकी ड्राइ शामिल हो सकते है। और इनाम जीत सकते है।

‘Quiz Winner कैसे पता करे।’


अगर आप amazon quiz के winner होते है। तो आपको ईमेल द्वारा या फिर मोबाइल पर मैसेज द्वारा इसकी सूचना दी जाती है। जब आप क्विज खेल लेते है। तब आपको वही पर एक option मिलता है। पिछले दिनो के क्विज विनर का लिस्ट देखने का। आप उस ऑप्शन पर भी क्लिक करके विनर को देख सकते है।

‘अंत में’ उम्मीद करता हूँ। आप जिस सवाल का जबाब तलाश रहे थे। आपको इस आर्टिकल में मिल गया।

3 thoughts on “Amazon Quiz Answers Today (18th Sept.) Win Kookaburra Cricket Bat”

  1. Pingback: Flipkart Quiz Daily Trivia Answer ( 15th September ) -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *